Today’s Biomaterials Testing and Characterization

Instron Biomedical Market Manager Elayne Gordonov recently reviewed the state of biomaterials testing and characterization with Advanced Materials & Processes (AM&P) Magazine.

Posted On Dec 04, 2016 02:13 PM

Why Measure Strain Optically?

Published in Quality Magazine, read our article on the advantages of optical strain measurement.

Posted On Sep 07, 2016 01:04 PM

What Value Does ISO 9001 Add?

At Instron®, we recognize the importance and the impact of your test results.  When used in an R&D application, our equipment is helping you make business decisions about new processes or new materials.  In a QC setting, we understand that our customers sometimes use our equipment for acceptance testing on an entire lot of production material.  If the results from our equipment is not accurate, or if our equipment does not perform as expected, we understand the impact on your business.  With this understanding and our desire to exceed your expectations, Instron’s quality management system stands above our competitors.

Posted By Courtney Coyle OnAug 31, 2016 11:04 AM

ฟิกซ์เจอร์เฉพาะทางสำหรับทดสอบบรรจุภัณฑ์พลาสติกสำหรับเครื่องดื่ม

ผู้ผลิตพลาสติกชั้นนำค้นหาคำตอบสำหรับการทดสอบบรรจุภัณฑ์พลาสติกสำหรับเครื่องดื่มเพื่อจำลองสภาพการใช้งานจริง

Posted On Aug 25, 2016 10:10 AM

Olympic Edge: Optimizing Athletic Equipment

With the 2016 Rio Olympics underway, Elayne Gordonov, Biomedical Market Manager, recently published an article in AM&P Magazine highlighting mechanical testing and how it relates to athletic equipment and biomaterials.

Posted On Aug 17, 2016 10:11 AM

เครื่องวิเคราะห์เนื้อสัมผัสนั้นมีการใช้งานมาอย่างยาวนานโดยอุตสาหกรรมอาหารแต่เพียงผู้เดียว อย่างไรก็ตาม เริ่มมีการใช้งานเครื่องมือนี้ในอุตสาหกรรมอื่น ๆ แต่ว่า เครื่องวิเคราะห์เนื้อสัมผัสคืออะไร?

Posted By Rob Kolmin OnJun 15, 2016 10:10 AM

Penn State Students Receive a Behind-the-Scenes Tour

At the end of last year, Instron® mechanical engineers at our Grove City Manufacturing Facility had the privilege of hosting mechanical engineering undergraduates from Penn State Behrend School of Engineering. Their professor wanted to provide an applied learning experience, where the students could see classroom lessons in practice.

Posted On Feb 19, 2016 10:05 AM